Rizsliszt

2010-02-03

sponsored links

Réunion szigetén voltunk egy hónapig, majd beszámolok róla, de nem errõl szeretnék írni most.
Több mint egy napot kellett repülõznöm ahhoz, hogy rájöjjek nem mindegy milyen rizslisztbõl készülnek a receptjeim. Történt ugyanis, hogy karácsonykor mindenki kivette részét az elõkészületekbõl és mivel a "tiramisum" húdetutijólsikerült, anyósom meg kávésdesszert mániás, rám jutott a desszert készítés feladata. Loholtunk is rendesen párommal, hogy rizsliszet kapjunk a piskótához. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen komplikált mûvelet lesz. Végül az Asiastore nevezetû szupermarketben kaptunk is riszlisztet. Ragadt, nyúlt és még folytathatnám a felsorolást, de a szokásos laza piskótám semmi esetre sem jött össze.
Szóval minden itt található recepthez az ABO MILL rizslisztet használom. Nem akartam reklámozni semmit sem,de...
No és persze arra is gondoltam, hogy a lisztben található keményítõ lehet az oka és akkor loholtam, futottam, kerestem még egy nagyot és vettem keményítõ nélküli úgyszintén kínai rizslisztet. Nem az volt a gond! Csak azért írom le mindezt, mert láttam kínai élelmiszerboltban azóta itthon is és más receptekhez biztos nagyon jó, de az enyéim nem evvel lettek kikisérletezve.

Folytats a blogon ... bibeledel.blogspot.com/2010/02/rizsli...

sponsored links

Keres?s