Rizsfelfújt - rizskoch

2008-05-13

sponsored links

25 dkg rizst vízzel átmosunk, 2 dl vízzel, 1 liter tejjel, 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és/vagy reszelt citromhéjjal fedõ alatt feltesszük fõzni. Ha elkezd forrni, még néhány percig forraljuk, utána vegyük le a tûzrõl, és hagyjuk a fedõ alatt, hogy a rizs felszívja a tejet és kihûljön. (Keverni nem szabad, nehogy összetörjenek a rizsszemek.)
4 tojás sárgáját összedolgozzuk 4 dkg puha vajjal, 8-10 dkg cukorral, és a kihûlt rizshez keverjük, majd hozzáadunk 2 kávéskanál lisztet, és a tojásfehérjékbõl kevés cukorral felvert kemény habot is lazán beleforgatjuk. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tûzálló tálba öntjük, és közepes lángon kb. fél órát sütjük. A masszába ízlés szerint kerülhet mazsola is.
Tetejére porcukor, gyümölcslekvár, csokiöntet stb. - ki mit szeret.

Folytats a blogon ... fozocske.freeblog.hu/archives/2008/05...

sponsored links

Keres?s