rizsesrépa

2008-09-22

sponsored links

Ez egy NAGYON OLCSÓ zöldséges étel télire, és nagyon egyszerû is, mindössze öt elembõl áll. A receptjét egy bátor asszonytól tanultam, akinek nagyon hálás vagyok ezért. Rizs helyett lisztes sterccel is kitûnõ lehet, de úgy sajnos még nem próbáltam.

Kell hozzá:

fõtt rizs (a barna egészségesebb, de jóval drágább)
olaj
répa
hagyma
szójaszósz (olyat vegyünk, amiben nincs nátrium-glutamát, hiszen a nátrium-glutamát idegméreg, és bármilyen szegények is vagyunk, azért idegmérget ne együnk)

Pirítsd meg az apróra vágott hagymát az olajon, majd add hozzá a felaprított sárgarépát (én kb. félszer félszer négy centis hasábokra szoktam vágni), de csak egy picit pirítsd tovább, mondjuk egy percig, így a sárgarépa értékes tápanyagainak csak a 95%a illan el, nem mind a 100. Locsolj rá szójaszószt, amennyi tetszik. Tedd a répát a rizsre, de szerintem ne keverd össze, ez az étel anélkül is épp elég egzotikusan néz ki. De tényleg finom, nekem mindig sikerem van vele;-)

(Uncook-book-változat: ugyanez nyersen is jó lehet. Ha kipróbáltam, megírom, milyen.)

 


Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s