Rizseshúsos egybensült

2006-11-08

sponsored links

 

Ezt úgy találtam ki, hogy hirtelen itthon ragadtunk betegség miatt és kimenni sem nagyon szabad, így hát átnéztem mi van a hûtõben, mivel gazdálkodhatok. Aztán így készült:

barnarízs ( 4 személyre)
8 db csirke felsõcombfilé

bors
füstölt sajt
fél alma
fél liter tejszín

tojás
kakukkfû
parmezán sajt

A rízst elõfõztem, mikor félig megpuhult akkor leszûrtem és egy jélnai tál aljába simítottam úgy, hogy a tál kb feléig érjen. Közben a húsokat sóztam, borsoztam, a közepükbe egy-egy szelet sajtot tettem és visszahajtottam a húsok tetejét. Aztán szépen egyesével a rízsre helyeztem õket. Aztán a tejszínt összekevertem egy tojással, sóval, kakukkfûvel. A húsok közé almaszeleteket dugdostam és az egészet leöntöttem a tejszínes löttyel. Elõször lefedve sütöttem, majd a végén kb 20 percig már szabadon, ekkor meghintettem kis parmezánnal.  Nagyon jó lett, a tejszín átitatta a rízst is. Esetleg meg lehet csinálni rizibizivel is, de így is tökéletes


Folytats a blogon ... kedvencreceptek.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s