Rizses kapros tökfõzelék

2009-07-16

sponsored links

Már érik bennem egy bejegyzés azzal kapcsolatban,hogy hova jutottam az elmúlt 1 évben, miket tapasztaltam és merre tovább... nem tudom mikorra érik be, de amint megérett, közzéteszem...
Csak azért írom ezt mert ez a tökfõzelék is egy kompromisszumos megoldás...illetve egy olyan eset amikor akaratomon kívül eszek olyasmit amit igazából szeretnék kizárni az étrendembõl... Konkrétan itt a tejfölrõl van szó... A kompromisszum pedig a párom miatt van.. De majd késõbb írok errõl tényleg bõvebben...


Hozzávalók:
1 tök
1 fej vöröshagyma

fél citrom leve

1 teáskanál pirospaprika

sok-sok kapor

2-3 ek. rizsliszt

1 pohár 12%-os tejföl

olivaolaj

fûszersó
1 csésze rizs


Elkészítés:
A tököt megmosom, meghámozom, majd félbevágom és a belsejét kiszedem, félreteszem. Aztán lereszelem az egészet, pici fûszersót szórok rá. A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és kevés olivaolajon megpirítom. Aztán lehúzom a tûzrõl, rászóróm a pirospaprikát, jól elkeverem, majd erre jön a lereszelt tök, ezzel is jól átkeverem.

Visszateszem a gázra és felöntöm vízzel. Hozzálöttyintem a fél citrom kifacsart levét, átkeverem, majd hagyom párolódni, fõni.... késõbb jó sok kaprot keverek bele, illetve fûszersót is ízlés szerint.


Közben 1 csésze barnarizst kicsit megpirítok kis lángon, felöntöm dupla mennyiségû vízzel (2 csésze), felforralom, fûszersózom és kis lángon fedõ alatt puhára fõzöm. Újabban nem bio barnarizst veszek, mert sajnos anyagi lehetõségeim nem engedik, úgyhogy ez a fajta kicsit tovább fõ, mintegy 25-30 percig...

Amikor megpuhult a tök, a tejfölben elkevert rizsliszttel behabarom. Rottyan egyet és kész is van.

Tálaláskor a rizst összekeverem a tökfõzelékkel.

Folytats a blogon ... harmoniakonyha.blogspot.com/2009/07/r...

sponsored links

Keres?s