Rizottó grillezett zöldségekkel

2010-03-08

sponsored links

Egy alap rizottót készítettem, amelyet különféle sült zöldségekkel tálaltam. 

hozzávalók a rizottóhoz:

4 shalott hagyma
2 ek olívaolaj
5 dl arborio rizs
2 dl + 2 ek száraz fehérbor
1 liter alaplé
30 g vaj
50 g reszelt parmezán
só, bors

hozzávalók a grillezett zöldségekhez:

ízlés szerinti zöldségek kisebb darabokra vágva
olívaolaj
kakukkfû
Maldon só, frissen õrölt bors

a tálaláshoz:

parmezán
pirított szezámmag

A hagymát felaprítottam, és pár percig sütöttem a felmelegített olajon, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadtam a rizst, és 1-2 percig kevergetve pirítottam. Ráöntöttem a bort, és addig fõztem, amíg magába nem szívta az italt. Ekkor elkezdtem merõkanalanként adagolni a forró alaplét: kevergettem, amíg a rizs fel nem vette a folyadékot, majd újabb adagot adtam hozzá. Ezt addig folytattam, amíg a rizs al dante állagú nem lett. Közben sóztam, borsoztam. Ekkor levettem a tûzrõl, lefedtem, és pár percig állni hagytam. Tálalás elõtt belekevertem a vajat és a permezánt, és némi fehérborral ízesítettem.

A felaprított zöldségeket tepsire raktam, meglocsoltam olívaolajjal, morzsoltam rá kakukkfüvet, megszórtam sóval és borssal, és forró sütõben kb. fél óra alatt megsütöttem. Piros kaliforniai paprika, gomba, lilahagyma, édeskömény, póréhagyma, sárgarépa és cukkini került a rizottóra.

Tálaláskor a rizottóra szedtem a zöldségeket, és megszórtam pirított szezámmaggal. Külön tálkában reszelt parmezánt kínáltam mellé. 


Folytats a blogon ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s