Ribizliszósz

2009-06-29

sponsored links

Megkésett Barbie-korszakomat élem a konyhában :) Elõször volt a céklaleves, aztán a málnasorbet, most meg a ribizliszósz? Szóval ez egy egészen komoly, három darabos ciklus? végül is kijönne belõle egy pink-menü, ööö, ha nem irtóznék az import Valentin naptól és nem találnám a három fogást így együtt cikinek, akár még össze is hozhatnám? :)

 

Egyébként eredetileg úgy indultam a piacra, hogy most akkor veszek egrest és csinálok belõle szószt, aztán jött a pofon, hogy annak már se híre, se hamva, szóval újratervezés? akkor legyen ribizli, az is elég fanyar. Prímán fel lehet vele dobni egy kis husit, valakinél olvastam, hogy a lánya étteremben kacsamellhez kapott hasonlót, én most kiegyeztem egy kis egybesült karajjal*.

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg ribizli
  • 4-5 ek cukor, ízlés szerint
  • 1 kis pohár tejföl (15-17,5 dkg)
  • 1 ek liszt

 

Elkészítés:

A ribizlit leszemeztem a cukorral feltettem rotyogni, rövid idõn belül kipukkadtak a szemek, de azért még rámentem egy kis botmixerrel. Ahogy a málnánál, a mag a ribizlinél sem a barátom, így magamat nem kímélve áttörtem az egész masszát, beletelt vagy 5 percbe. Aztán vissza a lábasba, amit azért kicsit kiöblítettem, hogy az alján maradt magok ne rondítsanak bele a selymes összhangba. Aztán a már szokásos hõkiegyenlítéses tejfölös lisztes habarás módszeréhez folyamodtam.

 

Forrás: igazából tök egyedül rájöttem, mit hogy kell csinálni (mint édes jó Lajosunk), de azért megnyugtatólag hatottak rám Horváth Ilona biztató szavai is.

 

*Ugyan ez mellékszál, de azért leírom, hogy a karajhoz kakukkfûbõl, kevés paprikából, fokhagymából, borsból, majoránnából és rozmaringból álló fûszersót pici olajjal elkevertem, ezzel bedörzsöltem a húst, 4-5 órára állni hagytam, aztán 190 C-on elõször 20 percig fóliával letakarva, majd 30 percig a nélkül készre sütöttem.


Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/06/29/R...

sponsored links

Keres?s