ribizli.hu/finom sütik

2006-12-18

sponsored links

Kuglóf csokidarabkákkal
25 dkg vajat 25 dkg cukorral, 1 cs vaníliáscukorral és csipet sóval habosra keverünk. 3-4 tojást, hozzákeverünk, majd 37,5 dkg lisztet, 12,5 dkg keményítõt 1 cs sütõporral elkeverünk, apránként a vajas keverékhez adjuk. 1/8 l tejjel higítjuk, 10 dkg félédes csokit apró darabokra vágva hozzákeverünk, formába töltjük. 175 - 200 C-on 50-60 percig sütjük.

Tiroli koszorú
20 dkg margarin felolvasztunk, 17,5 dkg cukrot 3 egész tojással, 3 tojássárgájával, 1 citrom héjával, 1 tk õrölt fahéjjal és csipet sóval elkeverünk, 20 dkg õrölt mogyorót, 12,5 dkg lisztet, 1 tk sütõport összekeverünk, kanalanként hozzáadjuk a tojásos keverékhez. 20 dkg félédes csokit darabokra vágva hozzákeverünk, 3 tojásfehérjét habbá verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. 175 C-on kb.70 percig sütjük.

Napóleon kuglóf
30 dkg vajat 12,5 dkg cukorral habosra keverünk, 1 tasak rumaromát, 7 tojássárgáját egyenként hozzákeverünk, 15 dkg lisztet, 1 cs sütõport, 15 dkg õrölt mogyorót és 15 dkg csokireszeléket összekeverünk, fokozatosan a vajas keverékhez adjuk. 7 tojásfehérjét habbá verünk 12,5 dkg cukorral, óvatosan összekeverjük a tésztával, majd a formába töltjük. 175 C-on kb.65 percig sütjük.

Kókusz koszorú
20 dkg vajat felolvasztunk, 4 tojás habosra keverünk 20 dkg cukorral, majd apránként hozzáadunk elõzõleg összekevert 10 dkg lisztet, 10 dkg ételkeményítõt és 1 csapott tk sütõport, majd 12,5 dkg kókuszreszeléket. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a formába öntjük. 175 C-on kb. 55 percig sütjük.

Gyömbéres kuglóf
15 dkg vajat felolvasztunk, 35 dkg lisztet, 35 dkg cukrot, 2 kk. fahéjat, 1 kk. szegfûszeget, 2 kk. gyömbért és 1 kk. szódabikarbónát összekeverünk, hozzákeverjük a vajat, és 3 dl tejjel higítjuk, majd a formába töltjük.
170°C-on 70 percig sütjük.

Ráadásként a kedvenc és elronthatatlan, megunhatatlan

Kakaós lepény
1 tojást habosra keverünk 5 dkg vajjal, hozzáadunk 25 dkg cukrot, kb. 1 dl tejet, majd apránként az elõzõleg összekevert 25 dkg lisztet, 1 sütõport, 4 dkg kakaót (nem instant!). Hozzáöntünk még 1,5 dl tejet, 10 percig keverjük, majd sütõpapírral bélelt tepsibe öntve 180°C-on addig sütjük, míg a széle elválik, és nem ragad rá a beleszúrt tûre (villára, hurkapálcára.) Sütés közben lehet megszurkálni, amikor már felfújódott, hogy egyenletesebb legyen.
Mindjárt két adagot érdemes sütni, mert nagyon gyorsan elillan. Lehet turbózni is: a tésztába tehetünk diót, mogyorót durvára vágva, mazsolát, cukrozott gyümölcsöt, esetleg meggyet, kókuszreszeléket. A kész sütit félbevágva lekvárral, pudinggal, tejszínhabbal, gyümölccsel lehet megtölteni, vagy kisebb darabokra vágva adagonként leönteni krémmel.

Közkívánatra még a
Narancsos-csokis szelet
20 dkg lisztet, 6 dkg ételkeményítõt, 1 narancs reszelt héját, 10 dkg félédes csokit durvára darabolva, 1 csapott tk sütõporral kell összekeverni;
10 dkg cukrot, 1 cs vaníliáscukorral, 12,5 dkg vajjal habosra kevervünk, beleteszünk 1 tojást és a lisztes keverékhez tesszük. Az egészet simára gyúrjuk, 3 részre osztjuk, 3 cm-es rudakat formálunk belõle. 1 cm vastag, 5 cm szélesre nyújtjuk, hideg helyen hagyjuk megkeményedni, éles késsel 1 cm vastagra szeleteljük.
175-200°C-on 10 percig sütjük.

 
   

Folytats a blogon ... himihami.freeblog.hu/archives/2006/12...

sponsored links

Keres?s