Reuben szendvics

2010-03-17

sponsored links

Reuben szendvicset sok évvel ezelõtt Svájcban ettem, egy szálloda éttermében. Akkor nagyon ízlett, el is határoztam, hogy majd otthon is csinálok, de kiment a fejembõl, és mindaddig nem is gondoltam rá, amíg a tv-ben meg nem láttam. Jenei Tamás készítette, és nagyon finomnak látszott, így vasárnap  ez volt a reggeli.
Az eredeti marhahússal készül, én marhasonkát használtam. 

Hozzávalók:
barna kenyér
savanyúkáposzta
marhahús vagy sonka
sajt
vaj
light majonéz
pirosarany
mustár
ecetes torma

A majonézt elkevertem a mustárral, pirosarannyal és az ecetes tormával. 
A kenyérszeletek mindkét oldalát megkentem vajjal, az egyikre ráhalmoztam a savanyúkáposztát, a sonkát, majd egy szelet trappista sajtot. A másik kenyérszelet egyik oldalát vastagon megkentem a majonézes keverékkel, és és ráborítottam a káposztás-sonkás-sajtos kenyérre, a majonézes felével lefelé.


Egy kicsit összenyomkodtam, és egy langyosra melegített öntöttvas serpenyõben 3 - 3 percig sütöttem mindkét oldalát.


A szendvics történetérõl itt lehet olvasni.




Folytats a blogon ... cukroskata.blogspot.com/2010/03/reube...

sponsored links

Keres?s