Reform lúdláb

2009-05-06

sponsored links

Általában mindenki által kedvelt süti következik, ropogós tésztával. Kicsit több idõt kell rá szánni, de a vendégek szerint megéri a ráfordított idõt.

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg tk liszt
5 dkg kukoricadara
5 dkg zabliszt
1 csipet só
1 dl olivaolaj
1-2 kanál méz
1/2 foszfátmentes sütõpor
víz

A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk az olivaolajjal és a mézzel. Felengedtem annyi folyadékkal, hogy jó kemény tésztát kapjak. Hosszabb ideig, alaposan összegyúrtam.
Állni hagytam 20 percet, majd lisztezett deszkán kinyújtottam és tepsibe fektettem, megszúrkáltam villával és kb 40 perc alatt 200 C-on sütöttem.

Hozzávalók a krémhez:
1,5 bögre tk rétesliszt, vagy gríz
1/4 vaníliarúd
3 ek méz (ízlés kérdése)
2 l szójatej (kinek milyen)
5- 10 dkg biomargarin
6 alma lereszelve

A vaníliával feltettem a tejet fõni. Durvábbra darált búzából fõztem sûrû krémet. A végén hozzákevertem a mézet. Hagytam kihülni, kivadásztam belõle a vaníliarudat, majd kevés margarinnal átkevertem.
A folyadékot lehet, hogy utána kell pótolni még vízzel, ezt majd látjátok. Nekem kellett.

A lereszelt almát pár percig dinszteltem.

A tetejére:
3 ek karobpor
3-4 kanál olvasztott margarin, vagy olaj
1 ek méz került.
Mindezt összekevertem.

Az összerakása:
A lapot egy tálcára tettem, elegyengettem rajta az almát, majd rákentem a krémet, szépen elsimítottam. A tetején vékonyan elosztottam a karobkrémet, amivel másnapra összeért az íze.
A lap nem puhul meg az almától, másnap is finom roppanós marad. (Tehát ne a fogatlan dédipapának kínáljuk.)

Eredetileg a Biobrigi oldalon itt találod.

Folytats a blogon ... vegavendeg.blogspot.com/2009/05/refor...

sponsored links

Keres?s