Rebarbarás nyamma

2008-06-24

sponsored links

Kinõtt a nagyi kertjében a rebarbara, így nem volt mit tenni el kellett készíteni. Anyukámék valami édeset szerettek volna, pedig sok minden mást is lehetett volna belõle. És ha nem is legközelebb, akkor majd a következõ nyáron. A rebarbarának sok titka van, de talán a legköztudottabb, hogy mérgezõ a levele. Ám a piacon amúgy is levél nélkül árulják. Mielõtt eljöttem volna otthonról, imitt-amott már árulták, persze nem tudom milyen minõségben. A lényeg, hogy a nagyi rebarbarájáért nem kellett aggódnom, de még így is meghámoztam. Biztos, ami a biztos, a brit ismerõsök meg amúgy is furán nem mosnak meg dolgokat, így az már nem is lepett meg, hogy a rebarbarát nem hámozzák. Íme a most már általam is kipróbált receptjük, hámozott rebarbarával:

 

Tejfölös rebarbara süti (puding formájában is fogyasztható)

 

Hozzávalók:

 

100 g vaj (szobahõmérsékleten)

100 g porcukor (ne sajnáljuk a minõséget, mert ízben érezhetõ)

100 g vegyes dió, mogyoró és mandula (durván aprítva)

1 tkanál fahéj

250 g sötét muscavado (nád) cukor

1 nagy tojás

225 g liszt

1 tkanál szódabikarbonát

300 ml tejföl (20% körül)

300 g rebarbara (egy centis darabokra vágva)

 

Gázsütõt 180 C, elektromosat 160 C fokra hevítjük kb 30x40x3 cm (eredeti recept szerint 33x23x5 cm) formába sütõpapírt teszünk. Az oldalakat szükség esetén kivajazzuk. Ha puding formájában tálaljuk, akkor bármilyen sütõbe rakható kivajazott edény megteszi. A vaj egyötödét felolvasztjuk és a porcukorral, a diós, mogyorós, mandulás keverékkel, valamint a fahéjjal elkeverjük. Félretesszük.

Külön a nádcukrot a maradék vajjal és tojással elkeverjük. Ha már krémes hozzáadjuk a lisztet, fél teáskanál sót és a tejfölt. Utoljára adjuk hozzá a rebarbarát.

Rebarbarás tésztát a formába öntjük, majd a tetejére a diós, mogyorós, mandulás keveréket tesszük. 30-35 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, ha puding formában szeretnénk elfogyasztani. Süti esetén hagyjuk kihûlni.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... afonyasborju.blog.hu/2008/06/24/rebar...

sponsored links

Keres?s