Ratatouille avagy lecsó francia módra

2009-12-10

sponsored links

Ahogy már mondtam ma arra vetemedtem, hogy megpróbáljam elkészíteni a franciák egyik kedvencét.
Azt állítják róla, hogy lecsó jellegû étel. Ez azonban csak részben igaz. Az itthon ismert lecsó bõ szaftos, adott esetben tojásos, rizses zöldség ragu, ami sokkal egyszerûbben és gyorsabban készíthetõ el.
A ratatouille elég körülményesen készíthetõ el, idõigényes. Ez abból adódik, hogy az összes alapanyagot külön kell elõsütni, majd aminek csak lehet le kell hántolni a héját.
Nekem két óra alatt sikerült megfõznöm. Kellett hozzá cukkini, padlizsán, paradicsom, vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma, piros és sárga kaliforniai parika, oliva olaj, vaj, só, bors, friss kakukkfû, bazsalikom és petrezselyem.
Nem kezdek bele, hogy hogyan kell megcsinálni, mert elég hosszú lenne de ha valakit érdekel elküldöm a pontos receptet.
Ami tuti, hogy strapás kaja, pepecselõs de nagyon finom. Mázli, hogy nem nekem kellett elmosogatnom!!!
Ne lecsót várjatok a kész ételtõl, egyrészt ugye az alapanyagok is különböznek de az állag is. Ez szárazabb mint a lecsó, nincs olyan bõ leve.
Itthon ízlett mindenkinek de amit különösen szerettek az az volt amit mellé készítettem.
A franciák önálló ételként eszik magában általában másnap, hogy jól összeérjenek az ízek, van, hogy hidegen. Nekem viszont hiányzott volna mellõle valami körítés így csináltam hozzá pirított fûszeres, sajtos baguette-et.
Nagyon egyszerû cucc de szerintem nagyon finom. Vegyetek egy nagy francia baguette-et (aki bátor próbálkozhat házi készítéssel is) szeleteljétek fel vékony karikákra. Egy serpenyõben olvasszatok meg vajat és amikor már jó habos a vaj tegyetek rá annyi karikát amennyi fér a serpenyõbe, addig süssétek mindkét oldalát ameddig barnára sülnek és kicsit megszikkadnak. Szórjatok rájuk egész kevés kakukkfüvet, bazsalikomot és egy kis borsot. Ha megsültek szórjátok meg füstölt sajttal. A fûszerektõl és az olvadt füstölt sajttól nagyon finom pikáns íze lesz.
Én nagyon bírtam a ratatouille mellé...


Egyétek!!! :)

Folytats a blogon ... harapnivalo.blogspot.com/2009/12/rata...

sponsored links

Keres?s