Rakott zöldbab (update 2)

2009-04-08

sponsored links

A rakott ételeket mi nagyon szeretjük, nehezen tudok akkora adagot készíteni hogy ne fogyjon el. Tulajdonképpen mindenféle zöldséggel variálható, én legjellemyõbben karfiollal vagy kellel készítem. A zöldbabos változatról emlékeim éltek még lánykoromból hogy Anyu sokszor készítette és nagyon jó, nálunk eddig valahogy kimaradt. Ennek az oka valószínû csak annyi hogy ha zölbab akkor fõzelék mert az is nagyon megy, de ezúttal kezdenem kellett valamit fél kilóval és mivel elõtte nap tökfõzelék volt, adta magát a dolog.

Egészen biztos valaki ügyesebb kezû remek fotót készített volna, nekem most ennyire futotta. De az étel ettõl még higyjétek el mennyei volt.

Rakott zöldbab 

...ebben a verzióban update 2, de most ugrott be hogy készíthettem volna fõtt zabpehellyel, akkor mindjárt 1-es lett volna... majd legközelebb!

1/2kg zöldbab

1/2kg darálthús

1 hagyma

1 csésze rizs (még fõzés elõtt, kb 2,5dl)

1 nagy pohár tejföl + 2 tojás

só, bors

A babot sós víben megfõztem. A hagymát olajon megdinszteltem, lehúztam a tûzrõl, megszórtam pirospaprikával és rádobtam a húst. Sóztam, borsoztam és átpirítottam. Közben megfõztem a zöldbabot sós vízben, és a rizst is a szokásos módon. Összekevertem a tefjölt a 2 tojással, és amikor elkészült a 3 hozzávaló elkezdtem a rétegezést. Egy tûzálló tálat kivajaztam, belesimítottam rizs felét. Ráraktam a zöldbab felét, és öntöttem rá a tejfölös tojásból. Utána jött a darálthús, majd megint rizs, tetejére pedig a maradék zöldbab. Ráöntöttem a tejfölt és megszórtam reszelt sajttal. 


Folytats a blogon ... fogyikonyha.freeblog.hu/archives/2009...

sponsored links

Keres?s