Rakott savanyúkáposzta

2007-10-23

sponsored links

Egy púpos evõkanálnyi zsíron felteszünk személyenként 1-1 marék savanyúkáposztát kb. fél óráig fedõ alatt párolni. Idõközönként kavargatjuk.

Közben a sertéshúst, mely tartalmazzon kövér és színhúst egyaránt, felvágjuk közepes nagyságúakra. Külön edényben, forró zsíron kb.10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha a bors ízét jól érezzük.

Egy  újabb edényben  zsíron, egy rész rizst két rész vízzel, sóval ízesítve pároljunk meg.

Ha megpuhult, mindhárom anyagot felváltva egy kizsírozott tepsibe, vagy lábasba sorba rakjuk. A káposztával kezdjük, majd erre jön a hús, a húsra a rizs, majd újra káposzta,.....Ha már minden anyagot beleraktunk, dobálhatunk a tetejére füstölt kolbászkarikákat, és öntsük le az egészet fél liter tejföllel, fél liter édes tejjel, és az egészet olvasztott zsírral locsoljuk meg.

Ezután tegyük a lábast a sütõbe, fél óráig hagyjuk pirulni.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/23/http_www...

sponsored links

Keres?s