Rakott penne

2008-06-09

sponsored links

Tegnap összedobtam egy finom vacsit, jó gyorsan elkészül, volt is sikere!

Hozzávalók:

-1-2 csomag penne tészta ( ízlés és étvágy szerint)
-1 cs. mirelit brokkoli ( vagy friss 1/2 kg. )
-1 cs. mirelit karfiol ( vagy friss 1/2 kg. )
-2 cs. Knorr rafinéria alap ( bármilyen )
Én tejszínes, pirított hagymás csirke alappból csináltam.
-tej, vagy 1 doboz nagy tejföl
-50-80 dkg. darálthús
-20 dkg. trappista, vagy füstölt sajt
-1-2 szem paradicsom,só v. vegeta, olaj , kicsi vaj, zsemlemorzsa

Elkészítése:

A darálthúst kevés olajon megpirítjuk, hozzáöntjük az elkészített alapot. Én nem a zacskón leírtak alapján csinálom, hanem mindig saját "szájízlésem" szerint. Pl. tejföllel, vagy tejjel keverem ki, persze nyugodtan lehet ahogy le van írva az eredeti elkészítési mód is, úgy is nagyon finom, de bárhogy lehet variálni. Összefõzöm egy pár percig az alappal, lehet hígítani egy kis tejjel ha nagyon sûrû. A brokkolit és a karfiolt kevés vajon, vagy olajon megpárolom, megszórom vegetával vagy sóval ízlés szerint. Közben kifõzöm a szokásos módon a penne tésztát, ha megfõtt, leszûröm és egy kiolajozott, zsemlemorzsával meghintett magas peremû tepsibe rakom. Rárakom az elkészült darálthúsos ragut, a brokkolit és a karfiolt szépen elrendezem rajta. A paradicsomot karikára vágom és azt is szépen ráteszem. Megszórom reszelt sajjtal és sütõbe téve addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején. Nagyon finom! De egyébként még lehet variálni bármilyen zöldséggel, vagy öntettel.


Folytats a blogon ... finometkek.freeblog.hu/archives/2008/...

sponsored links

Keres?s