Rakott padlizsán

2008-07-30

sponsored links

Egy nagyon kedves blog- és fórum társam-tól kaptam ezt a receptet, szerintem isteni lehet, igazi finomság. Köszönöm Csengeanya !!

Rakott padlizsán
50 dkg padlizsán,
25 dkg darált marhahús,
25 dkg burgonya,
25 dkg cukkini,
2 paradicsom,                                        
2 tojássárgája,
2,5 dl tej,
12 dkg liszt,
7 dkg reszelt juhsajt,
2 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
1 dl olaj,
1 teáskanál õrölt fahéj,
csipetnyi reszelt szerecsendió és õrölt szegfûszeg, só, bors

A megmosott padlizsánt és cukkinit hosszában felszeleteljük. Besózzuk, állni hagyjuk, majd a keletkezett nedvességet letöröljük. Kevés forró olajon aranysárgára sütjük. A meghámozott burgonyát nem túl vékony karikára vágjuk és a visszamaradt olajon ugyancsak aranysárgára sütjük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot. Sóval, borssal, õrölt fahéjjal és szegfûszeggel ízesítjük. Gyakran kevergetve 10-15 percig pirítjuk. Közben a vajból, lisztbõl, tejbõl besamelmártást fõzünk. Sóval, reszelt szerecsendióval és a maradék õrölt fahéjjal ízesítjük. Belekeverjük a tojássárgáját is. Kiolajozott tepsibe leterítjük a burgonyát, a cukkinit és a padlizsánt. Minden réteget meghintünk reszelt sajttal. Ráhalmozzuk a húst, majd leöntjük a besamelmártással. Reszelt sajttal meghintjük és forró sütõbe toljuk. 35-40 percig sütjük, kockára vágva kínáljuk.

Folytats a blogon ... finometkek.freeblog.hu/archives/2008/...

sponsored links

Keres?s