Rakott karfiol

2008-11-10

sponsored links

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb karfiol
  • 500 g darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • olaj
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • tejföl,sajt

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük majd sós vizben puhára fõzzük.A hagymát apróra vágjuk,olajon megdinszteljük a darálthússal együtt,sózzuk,borsozzuk.Egy tepsit alaposan kivajazunk,majd a karfol felét villával belenyomkodjuk.Erre tesszük a hagymával dinsztelt darálthúst,majd a karfiol másik felével befedjük.A tojásokat a tejjel felverjük,sózzuk és a rakottasra öntjük.Tetejére reszelhetünk sajtot,esetleg zsemlemorzsával,vajdarabkákkal is megszórhatjuk.

Elõmelegített sütõben 200°C-on kb. 30 percig sütjük.

Melegen tálaljuk,savanyúság és friss kenyér illik mellé.

Rakott karfiol

Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... recefice.blogol.hu/?perm=2039685

sponsored links

Keres?s