Rakott brokkoli

2010-03-14

sponsored links


Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1-1,5 dl tej, reszelt sajt, 3 evõkanál tejföl, 1 evõkanál liszt, diónyi vaj, szerecsendió, bazsalikom, só, bors, 4 cikk fokhagyma

Gyártás menete: a brokkolit nagyobb rózsáira szedtem, lepucoltam a törzset és karikákra szeleteltem, megmostam. Forráztam (a törzskarikákat 12 percig, rózsákat 6 percig) majd leszûrtem és hûlni hagytam. Közben egy edénykében a vajat felolvasztottam, belekevertem a 4 cikk tört fokhagymát, bele a lisztet is és rántásféleséget gyártottam belõle, kis adagonként hozzákevertem a tejet és kavargattam lassú tûz fölött addig míg fogpasztaállagú lett, kikapcsoltam a tüzet és 3 nagy evõkanál tejpölet kevertem el benne. 1-1 csipetnyi szerecsendióval, bazsalikommal, sóval, borssal ízesítettem.Egy hõálló tál aljába kevés olivaolajat öntöttem, majd a tál alját jó alaposan megszórtam reszelt sajttal, elhelyeztem ezen az addig már kihûlt brokkolirózsákat és karikákat. Levesmerõvel egyenletesen rápakoltam a fõtt tejföles öntetet, majd újra megszórtam bõven sajttal és sütõben pirosra sütöttem.
Elvártam volna tõle, hogy összeálljon (úgy láttam képen), de nem úgy alakult és már nem is baj mert az íze az mmmmm leírhatatlan (csirkevirslivel ettük) :)

UI: miután meghült kockára vágható lett :)

Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/FdZn...

sponsored links

Keres?s