Pörkölt bográcsban

2007-10-22

sponsored links


A bográcsban a húst soha nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával mozgatjuk a benne lévõ húsdarabokat.


A húst megtisztítjuk, a csontokat és a húst is feldaraboljuk.

A bográcsban disznózsíron megdinszteljük a hagymát. Ne sajnáljuk, legyen benne bõven.
Ezután kezdjük rétegezni a húst, a bogrács aljára tesszük a csontosabbakat, teszünk rá sót,  õrölt borsot, õrölt köménymagot, kevés  szemes borsot, majd újból a hús következik. Teszünk bele babérlevelet, paprikát, pardicsomot, majorannát, fokhagymát.

Fõzzük  kb. egy órát, ha szükséges, menet közben az elpárolgott vizet pótoljuk.  Amikor már puhára  fõtt, beletesszük a pirospaprikát is. Ezután még pár percig fõzzük,  és levesszük a tûzrõl.  Tálaljuk fõtt krumplival, kenyérrel, savanyúsággal.



 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/22/http_www...

sponsored links

Keres?s