Pulykamártás

2009-12-31

sponsored links

Hozzávalók:

  • Derrida pulykájának leve
  • min. fél liter csirkeleves
  • 125 g vaj
  • harmad bögre liszt
  • nagyszemû só és frissen õrölt bors

Elkészítés:

Fogjuk a pulykalét, és egy nagyobb (és mélyebb - de tényleg, mert mi a sütõtepsiben próbáltuk és borzalmasan nehéz volt a dolgunk) tálba öntjük. Várunk két-három percet, majd a feljövõ tisztazsírt leszûrjük (kanállal leszedjük a tetejérõl), száz százalékos munkát lehetetlen végezni, de nem baj. Jön a vicces rész: fogjuk a tepsit, amiben sült a cucc, és beleöntjük a csirkelevest, majd forraljuk, csak óvatosan, hogy beleivódjon a maradék pulyka, le is kapargatjuk ilyen fa-nem-kanál-de-tudjátok-mi-az-zal a tepsire ragadt pulykamaradványokat. Majd fogjuk a levet és feltöltjük a pulykalevet úgy, hogy egy liter legyen az össz. Fogunk egy fõzõtálat és felolvasztjuk benne a vajat, majd beleöntjük a lisztet és jól megrántjuk. Óvatosan beleöntjük a levet, hogy ne legyen csomós, és forraljuk sózott-borsozott formában kb 8 percet, amíg jó sûrû nem lesz.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/12...

sponsored links

Keres?s