Pulykagombóc (svéd húsgombóc, de pulykából)

2009-09-27

sponsored links

Nem mondom, hogy ez az originális svéd húsgolyó, de az által inspirálódtam a kitalálásra.

Hozzávalók:

  • fél kiló darált pulykacomb
  • egy kicsi hagyma apróra vágva
  • kb tíz deka zsemlemorzsa
  • egy tojás
  • só, bors, petrezselyem, majoránna

Elkészítés:

A hagymát és a húst összedolgozzuk egy keverõtálban, majd beleöntjük a tojást, a morzsát és a fûszereket, és még jobban összedolgozzuk. Egy serpenyõben olajat melegítünk, diónyi gombócokat formálunk a "tésztából", és beledobáljuk az olajba, majd sütögetjük állandó lapátolás mellett. Kicsit rá kell jönni, mennyi kell egy gombócnak, de lehet próbálgatni... Mindenféle paradicsomalapú szósszal le lehet önteni, vagy én pl. ratatuilleba kevertem.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/09...

sponsored links

Keres?s