Post-Húsvét poszt

2009-04-14

sponsored links

Hûûû nagyon jól telt nálunk az Ünnep! Igazából meg nem álltam, minden este mint a hulla estem az ágyba, de megérte mert nagyon jól éreztük magunkat. A fantasztikus idõnek köszönhetõen folyamatosan a kertben voltunk, a lányom reggel 8-kor már topzódik hogy ki akar menni és este 7-kor alig lehe beimádkozni. Egyszerûen imádom hogy tavasz van végre!

Az ünnepet sikerült nyugalomban, kellemesen töltenünk. Volt sonka, tojás és sütemények. Figyeltünk hogy tartsuk a diéta szabályait. Elmondhatom hogy 2 kihágásunk volt, az egyik a szombati sonkavacsorán a kalács, illetve a tegnapi sütemény tetején a csokimáz. Namármost, ugye ez mégsem akkora bûn...? Készült kaszinó tojás, töltött sonka, körözött, fõztem sonkát és grilleztünk is. Most meg éppen azt fontolgatom hogy nem ártana egy tisztítókúra...

Vasárnap reggel kint szaladgált a kertben a nyúl akinek a Bella nevet adtuk, de a kicsilány rögtön lebélázta, na köszi... Egy tünemény, bár igen félénk szegény. Szaladgál össze vissza a kertben de megközelíteni lehetetlen, így ha be kell cserkésznünk estére az Úr horgászhálója a célszerszám, azzal kergetjük szegényt, mit mondjak igen vicces látvány vagyunk ilyenkor (is).

Rengeteg receptet meg tudnék osztani, de jöjjön elõször is talán az ami az egyik fõszereplõje volt az elmúlt napoknak, a szalakális sütemény. Ezt a süteményt egy nappal a fellépése elõtt el kell készíteni mert a tésztának puhulnia kell. Nos, annyira tutin néz ki hogy nálunk az Úr már aznap este próbált nekiesni, de szerencsére nem tudta felvágni mert szerintem az egészet bevágta volna egyszerre. Elõször leírom az eredeti receptet, ezt elkészítettem magunknak de Húsvét vasárnapra a szélei sem maradtak meg. Aztán dupla adagot készítettem ismét hogy hétfõre a vendégeinknek is kerülhessen valami az asztalra, de ekkor félig kényszerbõl de csavartam rajta kicsit. Íme:

Szalakális sütemény (Update 1)

Judit Hófehérke sütije nyomán

20 dkg Norbi Update lisztkeverék süteményekhez

5 dkg teljes kiõrlésû liszt

1 ek. folyékony édesítõszer

2 csapott ek. Light margarin

1.5 dl meleg tej

csipet só

1 evõkanál szalakáli

A hozzávalókat összegyúrjuk és 2 részre osztjuk. Egy nagy sütõtepsi hátulját kivajazzuk és lisztezzük, majd ezen kinyújtjuk a tészta felét. Nagyon vékony lesz, de ez így jó. Még ekkor, sütés elõtt középen kettévágjuk és mehet a sütõbe. Én 200 fokon sütöttem és kb 10-12 perc alatt megvan,. Figyelni kell hogy ne barnuljon meg nagyon. Amikor kivettük pici hûlhet és egy éles késsel alányúlva meglazítjuk. Amikor levettük, megsütjük a tészta másik felét is hasonlóan.

Krém:

6dl tej

2cs karamellás pudingpor

2dl tejszín

édesítõ

A pudingot megfõztem (de én emeltem a fenti mennyiségeket arányosan, 3 zacsiból készült) 1ek édesítõvel, jó sûrû lett tekintve hogy csökkentett mennyiségû folyadékkal készül de ez így lesz jó. A tejszínbõl1 ek. édesítõvel habot vertem és összekevertem a pudinggal.

Ezzel a krémmel megtöltöttem a sütit, a lapokat rétegezve egymásra. A tetejére a mázat a fenti linken érdemes elolvasni, ott szépen mutatja képekben is.

 

Mint írtam, nekünk nagyon bejött így másnap dupla mannyiséget kellett gyártanom ami azért már nem kis munka azt elõre bocsájtom. A 4 lap nyújtása - sütése ahhh. De megérte mert a vendégek is nagy pusztítást végeztek. Neki annyit variáltam rajta hogy a dupla adaghoz 5 vaníliás pudingport fõztem, és a tetejét olvasztott nyúllal vontam be mert a tojáshab igen szottyos lett másnapra, ez a képen is látszik... Így sem okozott csalódást, hmmmm

További receptek folyt. köv. A mi Húsvétunk képekben: 

 


Folytats a blogon ... fogyikonyha.freeblog.hu/archives/2009...

sponsored links

Keres?s