Pite, ahogy soha nem gondoltam volna

2008-01-03

sponsored links

 

 

Még valamikor a vadász-szezon kezdetekor találkoztam Rick Stein mûsorában a recepttel, és elsõ hallásra is szimpatikus volt. A vadászatot én is elkezdtem, de megelégedtem a húsbolttal, ahol gyönyörû nyúl színhúst kaptam (egyébként borzasztóan érdekes, bár a recept nagyon tetszik, és mindenképpen ki akartam próbáln, én magam egy falatot sem voltam képes lenyelni belõle, mert folyamatosan egy édes, ugri-bugri tapsifüles nyuszi  jutott eszembe... Javaslom, hogy a hasonlóan érzékeny lelkûek inkább zöldségekkel készítsék el).

A recept

1 csomag leveles tészta

fél kg kicsontozott nyúlhús

2 jókora sárgarépa

3 közepes burgonya

pár dl alaplé és száraz fehérbor

só, bors, kakukkfû-ágacskák

A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágva egy evõkanál vajon szép aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a  hasonló méretûre aprított sárgarépát és krumplit is, majd pár percig kavargatva pirítjuk. Sóval, borssal fûszerezzük, majd felöntjük két jó nagy kortynyi finom fehérborral (nálam Sauvignon Blanc volt a nyerõ), és annyi alaplével, hogy félig ellepje. Pár perc rotyogtatás után az egészet (szaftjával együtt) egy pite sütõtálba öntjük (egyébként bármilyen cserépedény megteszi, ami bírja a hõt), dobunk rá pár darabka vajat, a kakukkfû ágat, és befedjük a tésztalappal, amit jól rásimítunk az edényre körben. A közepére egy lyukat vágva a tésztát lekenjük felvert tojással, és középmeleg sütõben addig sütjük, míg a tészta szépen meg nem pirul (kb. fél óra).


Folytats a blogon ... aubergine.freeblog.hu/archives/2008/0...

sponsored links

Keres?s