Pisztáciás-mogyorós-olajbogyós cantuccini

2010-03-03

sponsored links



Nem vagyok édesszájú, de annál jobban szeretem a sós ropogósokat. Ritkán készül, mivel a legtöbbje munka vagy idõigényes, én viszont betegesen lusta vagyok. És mint minden patológikusan renyhe lélek, erõfeszítést nem kímélve keresem a munkakímélõ recepteket, így akadtam erre a sós biscottira.
Írhatnám úgy is, hogy régóta szemezek vele, de én azt férfiakkal szeretem, nem kekszfélékkel.

Hozzávalók:

kb. 12-15 deka liszt
1-2 tojás
5 deka pisztácia
5 deka mogyoró
5 deka olajbogyó
három-négy kanál reszelt parmezán
só, tört bors, olívaolaj
1 sütõpor

A mogyorót, pisztáciát megtöröm vagy vágom, az olajbogyót felaprítom. A tojásokat felverem.
A lisztbe keverem a sütõport, kevés sót (amennyiben sós mogyorót és pisztáciát használunk, vigyázni a sózással), tört borsot, majd beleszórom a mogyorót, pisztáciát, olajbogyót, reszelt parmezánt. Hozzáadom a tojást és egy kanál olívaolajat. Könnyen formázható, nem túl puha de nem is kemény tészta lesz belõle. Ha nem, további tojás és olaj megy bele (ezért a hozzávalók mennyisége hozzávetõleges a receptben).

Két rudat formázok, kissé ellapítom, sütõlapon harminc percig sütöm meleg de nem forró sütõben. Amikor szépen megpirul-barnul, kiveszem, vékony szeletekre vágom, a lángot lehúzom, gyenge tûzön sütögetem a kekszek mindkét oldalát, amikor szépen megpirultak kész is.


A receptet érdemes szabadon kezelni. Parmezánból itt jó a reszelt-zacskós változat is. Parmezán helyett bármilyen erõs ízû száraz sajt vagy túró. Zöld olajbogyó helyett jó a fekete, és különösen finom pikáns töltött olajbogyóval.


Eredeti recept itt.


Folytats a blogon ... vorosbor.blogspot.com/2010/03/pisztac...

sponsored links

Keres?s