Pergelt cukor

2009-12-14

sponsored links


Ismeritek a pergelt, vagy égetett cukrot? A Nagy a hétvégén azzal állt elõ, hogy készítsünk égetett cukrot. Gyerekként sokszor ettem. Egyszerû, gyors édesség. Állítólag még a torokfájást is gyógyítja:) Nekem mindig tényleg meggyógyult tõle a torkom.

Nagyon egyszerû az elkészítése. Dióra és kristálycukorra van hozzá szükség.
Én úgy 20 dkg durvára vágott diót és úgy 30 dkg kristálycukrot használtam.
A diót megtisztítottam, éles késsel feldaraboltam. A cukrot nyeles lábasba szórtam, csak úgy ránézésre, hogy ennyi biztos elég lesz. Folyamatosan kevergetve addig olvasztottam, amíg sötét barna nem lett. Hozzáadtam a diót, és egy alaposan leolajozott tepsi közepébe borítottam, kissé szétnyomkodtam, és kiraktam a kamrába hûlni. Mikor kihûlt, darabokra törtem. Aztán jött a fényképezés. Ismét gyalázatos képet készítettem. Mikor erre rájöttem, már csak ennyi volt a karamellából. Ezt a képet már a fiam készítette. Hát... ez sem valami mûvészi, de nagyságrendekkel jobb, mint amit én lõttem:)


Folytats a blogon ... zsannamanna.blogspot.com/2009/12/perg...

sponsored links

Keres?s