Pattogatott kukorica

2009-04-25

sponsored links

Avagy népiesen popkorn, ami nem magyaros, viszont rövid, de a lényeg ugyanaz: vasárnap esti romantikus (értsd: nyálas) vígjátékok, Forma-1-es futamok és focimeccsek elengedhetetlen tartozéka. (Láttam ugyan egyszer egy leszbikus gruppen pornót, amiben fontos szerephez jutott mintegy fél köbméter popkorn is, de ez nem tartozik szorosan az étel kulináris jellegéhez.) Szóvval essünk neki.

Hozzávalók
1 zacskó "Mogyi" (vagy más márkájú) mikrózható kukorica
1 db mikrohullámú sütõ
1 doboz Heinekken (más márka is jó)

Elkészítés
1. Vegyük le a tasakról a celofánt! Ez nagyon-nagyon-nagyon fontos, aki nem hiszi, próbálja ki a celofános mikrózást és meg fogja érteni. (Kivéve ha a júzer nõi mivolta természetes szõkeséggel párosul, de akkor úgyis súlyosabb kihívások kötik le szellemileg.)
2. Dobjuk be a zacsit a mikróba úgy, hogy a behajtott részek kackiásan felfelé meredjenek, csukjuk be az ajtót (a mikróét) és adjunk rá maxi kakaót.
3. Füleljünk, amíg elkezd pattogni, majd amikor a pattogó hang kezd elég ritka lenni, lecsapjuk a hardvert. A legnehezebb azt a bizonyos ideális idõpontot kiszúrni az elzáráshoz, ha túl hamar vesszük ki, tele leszünk ki nem pattogott bogyesszel, amiket nehéz elrágni, ha túl késõ, akkor meg ehetjük az elszenesedett cuccot.
4. Óvatosan kinyitjuk a felpuffadt zacskót, de így is megégetjük magunkat, aztán bezabáljuk a zsíros szart, lehajtjuk a sört, miközben azt üvöltjük, hogy a faszt volt les, te idióta!

Elkészítési idõ: 5 perc
Bonyolultság: **** (jó idõérzék kell hozzá)
Költség: ** (más rágcsához képest nem drága)


Folytats a blogon ... junkfood.blogol.hu/?perm=2427948

sponsored links

Keres?s