Parmezános keksz

2008-09-11

sponsored links

Ezt a kekszet a nyári munkahelyi partin kóstoltam elõször. Ez ilyen mindenki hoz valamit (édeset, sósat, süt vagy vásárol) buli volt. Elég széles volt a választék mindnebõl, többféle pogácsák, kókuszgolyók, kekszes sütik sorakoztak fel, sõt még egy két lelkesebb kolegina rétest és zserbót is készített. Számomra igazi gasztronómiai mámornak számított, egyszerre ennyiféle házi finomságot megkóstolni...:)
Ezek között a finomságok között bukkantam rá erre az igazi gyöngyszemre, mely ránézésre nem volt feltûnõ, mint pl. a kókuszgolyó (amit persze imádok!), ellenben ízében valami egészen különlegeset rejtett...
Miközben hipp-hopp elfogyasztottük ezt a finomságot, levadásztuk a készítõjét és dicséretek mellett kuncsorogtunk a recept után, ami pár nap múlva e-mail formájában meg is érkezett a postafiókunkba. Siettem vele haza, nekiálltam összeállítottam, megsütöttem, és Öcsivel meg a Családdal csendben elpuisztítottuk...hmmm......finom volt!De most lássuk a receptet:

Ami kell hozzá:

  • 10 dkg darált dió(vagy mogyoró, mandula)
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál fehérbors
  • 15 dkg vaj v. margarin
  • 2 tojás sárgája
  • kevés tej


A diót, parmezánt, sót és borsot összekevertem, a közepébe mélyedést vájtam és ide tettem bele a tojásokat és a puha vajat.


Az egészet összedolgoztam és egy kevés tejet tettem még hozzá.

Ezután fél ujjnyi vastagra kinyujtottam, majd derelyevágóval háromszögeket vágtam ki és sütõpapírral bélelt lepsire tettem õket.


Tetejüket megkentem tejjel, majd 180 fokra elõmelegíttett sütõben kb. fél óra alatt megsütöttem õket.
Nagyon különleges illatuk volt, az izérõl nem is beszélve!

Ez egy igazi csemege a különlegességek kedvelõinek, és ráadásul még egyszerû is!


 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyha-lakok.blog.hu/2008/09/11/parme...

sponsored links

Keres?s