Paradicsomos zöldségleves

2009-11-04

sponsored links

Miközben ez a leves fõtt, azon tûnõdtem, hogy érdemes-e a posztolásra. Végül is levest aztán tényleg nem nagy ördöngõsség fõzni, legfeljebb egy szép fotó láttán mondja azt az ember (vagy legalábbis én), hogy kivételesen inkább fõzzük ezt a már jól beváltak helyett.

Végül aztán, hosszan tûnõdés után, arra jutottam, hogy egyrészt a blogolásban mostanában nagyon is elmaradtam, másrészt a levesnek sem szabad hátrébb szorulnia a sütiknél és kenyereknél, megosztom a receptet.

Hamarjában befejeztem a levest (éppen itt, a számítógép elõtt ülve, mert a munkahelyi konyha kicsi és "nemszeretem"), és körbenéztem, hogy vajon eddig miféle levesekrõl írtam. A szûrõnek hála tíz másodperc alatt kiderült, hogy összesen egy leves került szóba, ráadásul a rám és a leveseimre jellemzõ elnagyolt stílusban, viszont éppen arra a bizonyos káposztalevesre utalva, amelyhez jelenlegi levesem igencsak közel áll.



Paradicsomos zöldségleves (2 adag)

- 1 nagy sárgarépa
- fél karfiol
- 1-2 zöldhagyma
- 1 kis paprika
- 1 nagy marék rizs
- 1 kis paradicsompüré
- só, bors

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, nekem simán belemennek a karfiol zsenge levelei, és a szárának az a része, ami nem fás. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 1-2 ujjnyira ellepje, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a paradicsompürét (ez egyelõre nem házi, a pici üvege miatt vettem, mert azt jól fel tudom használni).

Egyszer-kétszer megkeverjük, majd, amikor forrni kezd hozzáadjuk a rizst, végül közepes lángon addig fõzzük, amíg minden megpuhul. Viszonylag sûrû (ha nem öntöttük fel tûlzottan), a paradicsom miatt enyhén savanykás leves lesz belõle.

Én nem csak melegen, hanem hidegen is szeretem, és ekkora mennyiségben talán még a fogyókúrás levest utálók sem berzenkednek ellene.
mithrile.blogspot.com

Folytats a blogon ... mithrile.blogspot.com/2009/11/paradic...

sponsored links

Keres?s