Paradicsomos túrós lepény
sponsored links
Kevés rágcsálnivalót sütöttem a hóhérdiéta óta...részben azért mert nem nagyon voltak vendégeim részben azért mert általánosságban elegem van, szebb szavakkal kurvára kivagyok már az egésztõl. Könnyebbé teszi az elviselést ha találok valami olyan finom receptet, amit könnyen át tudok formálni olyanra amit még meg is ehetek. Na ilyet találtam pár hete itt. És pár apróbb változtatás és készen is van a tökéletes nassolnivaló spontán Juno-nézés mellé. Kevés film van amit annyira szeretnék, mint a Juno. Mert hihetetlen szövegek és karakterek vannak benne és hogy egy másik kedvencemet idézzem: ?the soundtrack kicks ass?!
Sokszor láttam már, és sokszor fogom még az biztos. Egy tökéletes péntek esti film egy olyan péntekre, amikor nincs kedved kimozdulni, mert nagyon elfáradtál.
De mibe is fáradtam el? Hiszen aznap nem dolgoztam...szabadságon voltam...délelõtt még sûrû ködben mentem fel a várba, de mire végeztem a Vajda kiállítással, már gyönyörû idõ volt. A kiállítás minden intelem ellenére nekem nagyon tetszett. Megdöbbentõ volt számomra, hogy egy ilyen fiatalon elhunyt mûvésznek mennyi korszaka lehet. Még pár napig megtekinthetõ, mindenkinek ajánlom.
A kiállítás után pedig irány a turkálótúra...tudniillik hihetetlen csökkenésemhez lassan egy új ruhatárra is szükségem van...és ott akkor a Kossuth utcában ért a hidegzuhany...bezárt a kedvenc turkálom...egyszerûen nincs többé...nem baj, nem kell búslakodni, találtam egy újat...vettem is egy farmerkabátot, amiben egész tavasszal fogok nyomulni és egy kis nyári ruhát, ami most a nagy mínuszokban elég abszurdnak hat...
Utána pedig egy kis lõdörgés és üldögélés a Liszt Ferenc téren és a Szimplában...zaklató beszélgetéssel, hogy hogyan is fogjuk tudni kezelni ha majd lesznek gyerekeink és azok még kamaszodni is kezdenek...szóval csupa light dolog...
Na és most hogy regényt írtam a szabadnapomról íme a recept:
Hozzávalók:
A paradicsomos tésztás részhez:
egy 40 dkg-os darabos paradicsomkonzerv (legközelebb egy kicsit többet raknék bele)
egy evõkanál olívaolaj
két gerezd fokhagyma
3 tojás
9 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
két csipetnyi bazsalikom
só, bors
A túrós masszához:
negyed kiló sovány tehéntúró
1 tojás
1 teáskanál oregánó
2 dkg kiõrlésû rozsliszt
só, bors
A paradicsomokat, az olajat, az összezúzott fokhagymát és a bazsalikomot 10 percig fõztem. Hagytam kihûlni, majd hozzákevertem a tojásokat, a lisztet és a fûszereket. A masszát beleöntöttem egy sütõpapírral kibélelt 20*30-s tepsibe. És ezzel felavattam a gyönyörû új tescós tepsimet, ami egyszerûen tökéletes:)
A túrós részhez a hozzávalókat is összekevertem majd egyenletesen elosztottam a paradicsomos tésztán.
Betoltam a 200 fokos elõmelegített sütõbe és 40 percig sütöttem.
Salátát is ettünk hozzá és nagyon finom volt!
Sokszor láttam már, és sokszor fogom még az biztos. Egy tökéletes péntek esti film egy olyan péntekre, amikor nincs kedved kimozdulni, mert nagyon elfáradtál.
De mibe is fáradtam el? Hiszen aznap nem dolgoztam...szabadságon voltam...délelõtt még sûrû ködben mentem fel a várba, de mire végeztem a Vajda kiállítással, már gyönyörû idõ volt. A kiállítás minden intelem ellenére nekem nagyon tetszett. Megdöbbentõ volt számomra, hogy egy ilyen fiatalon elhunyt mûvésznek mennyi korszaka lehet. Még pár napig megtekinthetõ, mindenkinek ajánlom.
A kiállítás után pedig irány a turkálótúra...tudniillik hihetetlen csökkenésemhez lassan egy új ruhatárra is szükségem van...és ott akkor a Kossuth utcában ért a hidegzuhany...bezárt a kedvenc turkálom...egyszerûen nincs többé...nem baj, nem kell búslakodni, találtam egy újat...vettem is egy farmerkabátot, amiben egész tavasszal fogok nyomulni és egy kis nyári ruhát, ami most a nagy mínuszokban elég abszurdnak hat...
Utána pedig egy kis lõdörgés és üldögélés a Liszt Ferenc téren és a Szimplában...zaklató beszélgetéssel, hogy hogyan is fogjuk tudni kezelni ha majd lesznek gyerekeink és azok még kamaszodni is kezdenek...szóval csupa light dolog...
Na és most hogy regényt írtam a szabadnapomról íme a recept:
Hozzávalók:
A paradicsomos tésztás részhez:
egy 40 dkg-os darabos paradicsomkonzerv (legközelebb egy kicsit többet raknék bele)
egy evõkanál olívaolaj
két gerezd fokhagyma
3 tojás
9 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
két csipetnyi bazsalikom
só, bors
A túrós masszához:
negyed kiló sovány tehéntúró
1 tojás
1 teáskanál oregánó
2 dkg kiõrlésû rozsliszt
só, bors
A paradicsomokat, az olajat, az összezúzott fokhagymát és a bazsalikomot 10 percig fõztem. Hagytam kihûlni, majd hozzákevertem a tojásokat, a lisztet és a fûszereket. A masszát beleöntöttem egy sütõpapírral kibélelt 20*30-s tepsibe. És ezzel felavattam a gyönyörû új tescós tepsimet, ami egyszerûen tökéletes:)
A túrós részhez a hozzávalókat is összekevertem majd egyenletesen elosztottam a paradicsomos tésztán.
Betoltam a 200 fokos elõmelegített sütõbe és 40 percig sütöttem.
Salátát is ettünk hozzá és nagyon finom volt!