Paradicsomos steakburgonya

2009-07-02

sponsored links

Az újkrumpli minden évben teljesen megvadít, legszívesebben napokig csak azt ennék különbözõ variációkban, a menü élén a jó kis paprikáskrumplival. Mindazonáltal arra a következtetésre jutottam, hogy nagy valószínûséggel az a recept nem jelentene túl nagy újdonságot, úgyhogy inkább ezt a remek kis steakburgonyát teszem közzé. No saltynál bukkantam az eredeti receptre, csak kissé variáltam át. A citromlé pedig elhagyhatatlan.
_____________________________________
Hozzávalók:

8-10 szem kisebb újburgonya,

1 konzerv sûrített paradicsom,

5-6 gerezd fokhagyma,

egy csipetnyi szecsuáni bors,

egy csipetnyi szárított guajillo (ez a fajta csak épp hogy csíp, az ze kedvéért, de jó másfajta is) chili,

egy csipet szárított gyömbérpor

közepes szemû tengeri só,

olivaolaj

fél citrom leve,

egy csokor petrezselyem.

A krumplikat megpucolom, és nagyobb hasábokra vágom. A sûrített paradicsomot a fûszerekkel - a só kivételével - kikeverem, majd alaposan beleforgatom a krumplihasábokat. A tepsit kikenem az olivaolajjal, beterítem a krumplival, rászóróm az egész fokhagymagerezdeket, szórok rá egy kis sót, és kicsit a tetjét is lespriccelem olivaolajjal, de csak mértékkel. Elõmelegített sütõben 180 fokon ropogósra sütöm úgy, hogy közben egyszer átforgatom, és a sütés vége felé meglocsolom a citromlével. Ha kész, friss petrezselyemmel megszórom, forrón tálalom.


Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2009/07/p...

sponsored links

Keres?s