Paradicsom leves

2007-10-17

sponsored links

Még egy paradicsomos kedvenc.

Paradicsom leves

ami mindig kell hozzá: paradicsom, hagyma, só, cukor, olivaolaj, liszt, csontlé

ami még finom bele: zellerzöld

A megmosott, meghámozott, feldarabolt paradicsomot, az egészben hagyott hagymát és a zellerzöldet, annyi vízben, hogy éppen ellepje puhára fõzöm. Mikor kész, a hagymát és a zellert kiveszem, a maradékot összeturmixolom. A paradicsompépet felöntöm csontlével, vagy ha nincs dobok a vizhez húsleveskockát. Kevés fehér tönkölylisztbõl és olivaolajból világos rántást készitek. A leveshez öntöm és jól összeforralom, izesitem sóval és egy kis cukorral. A végén fõzök bele valamilyen levesbetétet, általában betûtésztát.


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/10...

sponsored links

Keres?s