Paprikás nokedlivel

2010-01-23

sponsored links


Paprikás: fél kg sovány disznóhús, kevés olaj, 1 nagy hagyma, vegeta, só, bors, pirospaprika, tejföl, liszt, víz
Apró kockára vágtam a disznóhúst. A hagymát apróra vágtam és megdinszteltem kevés olajon csipetnyi sóval. Belekevertem egy teáskanálnyi pirospaprikát, majd beletettem a húst, sóztam, borsóztam, vegetáztam és felöntöttem annyi vízzel, hogy eppen ellepje a húst, lefödtem és lassú tûzön megfõztem. Amikor kész lett egy pohárban elkevertem 1 halmozott evõkanál tejfölet 1 halmozott teáskanál liszttel, majd 1 levesmerõnyi levet adtam hozzá a forró paprikáslébõl és belekevertem a paprikásba (azzal az úttal el is ment a paprikásom paprika színe, de finom lett). Lassú tûzön felfõztem még egyszer és kész :).

Nokedli: 2 tojás, 1 vizespohár víz, 1 teáskanál margarin, só, annyi liszt amennyit felvesz
A fentiekbõl puha, kicsit még ragadós tésztát gyúrtam, majd fövõ vízbe csipegettem kb újjbegynyi darabokat. Addig fõztem amíg a nokedlik feljöttek a víz tetejére, majd leszûrtem, hideg vízzel leöblítettem és tálaltam a paprikás mellé. (a másnapi maradék nokedlit betermeltük juhtúróval és kevés tejföllel)

Jó étvágyat :)



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/FdZn...

sponsored links

Keres?s