Panni szalonnás csirkéje

2009-06-11

sponsored links

Na ez meg úgy volt, hogy ismét csak maradékokat kellett a defenesztrálás elõl a tányérra menekíteni (a két versenyzõ: csirkemell és szalonna). Csúnyácska lett az istenadta, de nagyon finom, a szó nemes értelmében vett "házias" ízû. Az arányok betartásától ezúttal is könnyed búcsút vettem, de hát ugyebár nem egyensúlytésztáról van itten szó.

 

Hozzávalók:

  • csirkemellfilé (valaki segítsen már, hogy mondjuk, hogy egy párnak a fele ? tehát a csirke fél melle?!?)
  • nehány szelet baconszalonna
  • pár gerezd fokhagyma, reszelve (esetleg fokhagymakrém)
  • 1 tk mustár
  • kb. 20 dkg tejföl
  • bors

Elkészítés:

  1. A húst vékony szeletekre vágtam, két fólia között enyhén kiklopfoltam. Sóztam, borsoztam.
  2. A szalonnát kockákra vágtam, majd elkevertem a fokhagymával, mustárral, tejföllel, még ízlés szerint sóztam, borsoztam.
  3. A sütõt elõmelegítettem 180 C-ra, kiolajoztam egy akkora tepsit, amibe a szeletek se nem túl kényelmesen, se nem túl szorosan elférnek.
  4. A húsokat belemártogattam a tejfölös keverékbe és leparkettáztam velük a tepsi alját. A maradék keveréket a tetejükre kanalaztam.
  5. Alufóliával letakarva sütöttem fél órát, és még annyit, amíg egy kis színt kapott.

Péter Jánosné ? Wasztl Anna Szárnyasételek c. könyvébõl kiindulva


Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/06/11/P...

sponsored links

Keres?s