Palacsintarolád krémsajttal töltve

2006-05-23

sponsored links

Palacsintarolád krémsajttal töltve - 4-8 adag

Hozzávalók:
1 tojás
2 dl tej
1/2 dl tejszín
20 dkg liszt
10 dkg feta sajt
10 dkg mascarpone
5 dkg natúr krémsajt
petrezselyem
1 csipet só
olaj

 

A tojássárgáját összekeverjük a tejjel és a tejszínnel. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Sózzuk, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. A tojás külön választott fehérjét habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a palacsintatésztába. Pár csepp olajat melegítünk egy serpenyõben, és vastag (3 mm) palacsintákat sütünk. A fetát, marcarponét, krémsajtot villával összenyomkodjuk, kenhetõ masszát keverünk belõle. A kihûlt palacsintákat vékonyan megkenjük a sajtkeverékkel, szorosan, de óvatosan feltekerjük. Ha ki akar nyílni, akkor fóliába csomagoljuk, ha nem nyílik ki, akkor elég az összes (kb. 3-4 tekercs lesz) tekercset egyetlen fóliával lefedni. Pár órára hûtõbe tesszük, salátalevelekkel tálaljuk.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s