Padlizsános-szárnyas tészta

2008-10-15

sponsored links

Ez is egy olyan recept, ami egyrészt hamar elkészül, másrészt egészséges fogásnak is mondható, mert a 

- a PADLIZSÁN gazdag ballasztanyagokban és folsavban, valamint gazdagon tartalmazza a nauzin nevezetû antioxidánst, amely segít megõrizni a fiatalságot+szellemi frissességet

- a PULKYAMELL biztosítja a szükséges fehérjét

- a PARADICSOM A-vitamin tartalma jótékony hatással van a májra, illetve a benne található bioflavonidok csökkentik a rákos megbetegedések kockázatát

- a TELJESKIÖRLÉSÛ TÖNKÖLYTÉSZTA szénhidrátban és rostokban gazdag, ez utóbbi miatt segíti a bélmûködést

 

Padlizsános-szárnyas tészta 

Hozzávalók:

- 30 dkg darált pulykamell (természetesen csirkével is tökéletes)

- 1 fél zsengébb padlizsán (héjjal, maggal)

- 4 nagyobb paradicsom

- 1 piros kaliforniai paprika

- 1 fej vöröshagyma

- 1 ek olaj

- só, frissen õrölt bors, bazsalikom

- 20 dkg pizzamozzarella

- 2 maréknyi teljes kiörlésû tönkölytészta

Elkészítés:

Az olajon megfuttatjuk a kockákra vágott hagymát, majd belekeverjük a pulykát,  a vékony félkarikákra végott padlizsánt, és a hús fehéredéséig pirítjuk. Ha ez kész, belevegytjük a kockákra vágott paradicsomot, és addig fõzzük, amíg a paradicsom levének nagy része el nem fõtt. Mielõtt kész volna, azelõtt belekeverjük a vékony csíkokra vágott paprikát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint bazsalikomot teszünk hozzá. Közben a tésztát kb 15 perc alatt egy csepp olívaolajjal elkevert vízben megfõzzük, leszûrjük. A mozzarellát tetszés szerint lereszeljük vagy vékonyabb karikákra vágjuk. Egy kisebb, de mélyebb tûzálló tál aljára vékony rétegben tésztát rakunk, erre jön a húsos-padlizsános keverék, majd újabb réteg tészta, és végül a sajt.

Elõmelegített sütõben kb 180 fokon a sajt megpirulásáig sütjük (kb 15-20 perc).

Plusz:

A fenti receptet lasagnaként is elkészíthetjük, ha készítünk/vásárolunk lasagnalapokat, és azt használjuk a tészta helyett. Friss paradicsommártást kínálhatunk hozzá.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... csillagasztro.blog.hu/2008/10/15/padl...

sponsored links

Keres?s