Padlizsánkrém
sponsored links
Nem, nem hagytam fel a sütéssel, fõzéssel. Csak éppen önmegvalósulok. Ez annyit tesz, hogy visszatértem "régi" önmagamhoz és a rendszer abszolút eltûnt életembõl, tán sose volt... Bár néha az itthoni káosz kihoz a sodromból (ettõl persze még sosincs rend, mert valljuk be kupisak vagyunk párommal mind a ketten és ezen a gyerkek neméppen sigítenek, csak rásegítenek), fõleg életem párja ruhakupacai. Kedvem lett volna lefényképezni hogy néz ki az ágyunk vége, de gondoltam senki szépérzékét nem terhelem le az amúgy csodaszép álkovácsoltvas, svédboltos, ugyanakkor igen strapabíró - lásd még a két fergetegesen csibész gyerkõcünk reggeli ránkugrálórohamai (ami azátn persze néha naphosszat tart) sem tudtak kikezdeni - gyönyörûség férjuram oldalán puposodó ruhakavalkádjának látványával.
No lényeg a lényeg, megint mindent fecnikre írok, vagy le sem írom, mondván, hogy megjegyzem. Persze...egy darabig... És aztán? Szóval miután nemrégiben ismét nokedlit készítettem és bevallom meg sem próbáltam felkutatni cetlijeimet, hanem tanácsosabbnak, s fõleg sokkal célravezetõbbnek láttam a blogomban a remek kis google keresõ segítségével elõvarázsolni, eldöntöttem igyekszem megint mindent rendszeresen ide bejegyezni.
Hozzávalók:
És akkor itt most elárultam magam. Nemigen szoktam könyvbõl fõzni, de ez a recept elsõre nagyon megtetszett és bevált. Sokszor készítettem már. És nem utolsó sorban, nem kellett fecniket keresgélnem...
No lényeg a lényeg, megint mindent fecnikre írok, vagy le sem írom, mondván, hogy megjegyzem. Persze...egy darabig... És aztán? Szóval miután nemrégiben ismét nokedlit készítettem és bevallom meg sem próbáltam felkutatni cetlijeimet, hanem tanácsosabbnak, s fõleg sokkal célravezetõbbnek láttam a blogomban a remek kis google keresõ segítségével elõvarázsolni, eldöntöttem igyekszem megint mindent rendszeresen ide bejegyezni.
Hozzávalók:
- két kisebb vagy egy nagy padlizsán
- 2 ek olivaolaj (elsõ, hideg sajotlásból)
- 2 ek ciromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek friss, aprított petrezselyem
- 1 csipet õrölt kömény
- só (finomítatlan)
- bors
Ennel az ételenek az elkészítése a mi sem egyszerûbb kategótiába tartózik. A padlizsán szõrötül-bõröstül egészben megbároljuk. Ha kihûlt, kikaparjuk a husát és villával összenyomkodjuk. (Rásegíthetünk botmixerrel, ha krémesebb állagot szeretnénk elérni.)
Eredetileg a recept szerint a sót és a borsot a végén kellene hozzátenni, de én nem így szoktam csinálni. Egy púpozott mokkáskanál sót kb. 6-8 szem egészborssal és köménnyel (mert azt is egészben adom hozzá) kõmozsárban összetörök, majd hozzáadom az aprított petrezselymet és a paszírozott fokhagymát és azt is összedolgozom a többivel a kõmozsárban, majd a citromlevet és végül az olajat.
Az így kapott fûszeres levet villával beledolgozzuk a padlizsánba és tálalásig hûtõszekrénybe tesszük.
Forrás: Recettes vapeurs (erdetileg: Steam-it), Marbout, 2008Eredetileg a recept szerint a sót és a borsot a végén kellene hozzátenni, de én nem így szoktam csinálni. Egy púpozott mokkáskanál sót kb. 6-8 szem egészborssal és köménnyel (mert azt is egészben adom hozzá) kõmozsárban összetörök, majd hozzáadom az aprított petrezselymet és a paszírozott fokhagymát és azt is összedolgozom a többivel a kõmozsárban, majd a citromlevet és végül az olajat.
Az így kapott fûszeres levet villával beledolgozzuk a padlizsánba és tálalásig hûtõszekrénybe tesszük.
És akkor itt most elárultam magam. Nemigen szoktam könyvbõl fõzni, de ez a recept elsõre nagyon megtetszett és bevált. Sokszor készítettem már. És nem utolsó sorban, nem kellett fecniket keresgélnem...