Orecchiette sárgarépával, zellerrel és gombával

2010-02-19

sponsored links

Orecchiette sárgarépával, zellerrel és gombával
(Orecchiette saltate con carota, sedano e funghi)

Hozzávalók:
320 g orecchiette
2 nagy sárgarépa
egy egész zellerszár
400 g friss gomba (vegyes)
egy csokor petrezselyemzöld
érlelt pecorino
extraszûz olívaolaj

A zöldségeket megmosom, a répát és a zellerszárat nagyon apró kockára, a gombát nagyobb darabokra vágom. Egy serpenyõben felhevítem az olívaolajat, hozzáadom elõször a répa- és a zellerkockákat, fõzöm 3-4 percig, majd hozzáadom a gombát is és az egészet addig fõzöm amíg a zöldségek megpuhulnak. (Akkor finom, ha belül kicsit roppanósak maradnak.)
Ezalatt a tésztát bõ, sós vízben kifõzöm, leszûröm, összekeverem a zöldségekkel és azonnal tálalom.
Tálalásnál megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt pecorinoval, végül pedig néhány csepp friss olívaolajat cseppentek a tetejére.
Az eredeti bejegyzés a Tavola In Piazza-n jelent meg.

Folytats a blogon ... pasta-ebasta.blogspot.com/2010/02/ore...

sponsored links

Keres?s