Orecchiette csípõs brokkolival, pecorinoval és pirított fenyõmaggal

2010-03-02

sponsored links

Orecchiette csípõs brokkolival, pecorinoval és pirított fenyõmaggal
(Orecchiette con broccoletti piaccanti, pecorino e pinoli tostati)

Hozzávalók:
320 g orecchiette
320 g brokkoli
50 g fenyõmag
4 ek. érlelt pecorino
2 gerezd fokhagyma
egy kis darab csípõspaprika
extraszûz olívaolaj
bors
A brokkolit megmostam, sós vízben megfõztem, leszûrtem, és villával kissé szétnyomkodtam. A fenyõmagot serpenyõben megpirítottam, a felét apróra vágtam. Egy másik serpenyõben felhevítettem az olajat, megpirítottam rajta a kettévágott fokhagymagerezdet és a csípõspaprikát, hozzáadtam a brokkolit, a pecorino felét és az apróra darabolt fenyõmagokat. Sóztam, borsoztam, és az egészet nem több mint egy percig fõztem.
Ezalatt a tésztát bõ sós vízben kifõztem, "al dente" leszûrtem, és összekevertem a fenyõmagos brokkolival. (Ha nagyon száraznak tûnne, adhatunk hozzá a tészta vagy ebben az esetben akár a brokkoli fõzõvizébõl is.)
A maradék pecorinoval és az egészben hagyott pirított fenyõmaggal megszórva tálaltam.
Az eredeti bejegyzés a Tavola In Piazza-n jelent meg.

Folytats a blogon ... pasta-ebasta.blogspot.com/2010/03/ore...

sponsored links

Keres?s