Olaszos zöldbab burgonyapürével

2009-09-22

sponsored links

Ezer éve nem posztoltam semmit.... Hm-hm.... Viszont most rögtön két ételt is felteszek, amit épp az elõbb ettünk meg a párommal...

Olaszos zöldbab (2 fõre)

Hozzávalók:
0,5 kg zöldbab (friss vagy fagyasztott)
2 gerezd fokhagyma
hámozott paradicsomkonzerv vagy friss paradicsom
bazsalikom
2 teáskanál pirított szezámmag
kevés olivaolaj
kis víz


Elkészítés:
A zöldbabot kevés olívaolajon átforgattam, átmelegítettem, mert fagyasztottat használtam, aztán kis vízzel felengedve, lefedve puhára pároltam...
Kiolajoztam egy kisméretû tepsit, beleszedtem a zöldbabot, majd a felbontott konzervparadicsomból pakoltam rá ízlés szerint. Lehet friss paradicsomszeletekkel is befedni a zöldbabot.
2 gerezd fokhagymát nyomtam rá, 2 teáskanál bazsalikommal fûszereztem, majd az elõzõleg megpirított szezámmaggal megszórtam.
Alufóliával lefedve 200 fokos sütõben 15 perc alatt átsütöttem...


Burgonyapüré

Hozzávalók:
burgonya (nálam 65 dkg)
szójajoghurt (ízlés szerint - nálam 2-3 teáskanál)
fûszersó

Elkészítés:
A burgonyát meghámoztam, kicsire daraboltam, majd annyi vízzel felengedtem, amennyi ellepte.
Fedõ alatt puhára fõztem. Villával összenyomkodtam, kikevertem a szójajoghurttal és a fûszersóval ízesítettem.

(...a szívet a párom ügyeskedte bele a hátam mögött...)

Folytats a blogon ... harmoniakonyha.blogspot.com/2009/09/o...

sponsored links

Keres?s