Olaszos rakott krumpli

2010-03-21

sponsored links

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 1 kisebb zeller (vagy egy nagyobbnak a fele), 1 fej vöröshagyma, 50 dkg darált pulyka vagy csirke hús, 1 kis doboz paradicsompüré, só, bors, oregánó, 2+1 evõkanál étolaj vagy olíva olaj, 15 dkg reszelhetõ sajt

A krumplit és a zellert meghámozom és vékonyan felszeletelem. Lábasba teszem, vízzel felöntöm, megsózom és miután felforrt, még 5 percig fõzöm, majd leszûröm.

A hagymát megpucolom, kis kockákra vágom és a 2 evõkanál olajon megpirítom. Hozzáadom a darált húst, kevergetve ezt is megpirítom. Belekeverem a paradicsompürét és megfûszerezem sóval, borssal és oregánóval. Fedõ nélkül kb. 15 percig rotyogtatom a húsmártást.

Egy közepes méretû jénai tálat kikenek 1 evõkanál olajjal és a leszûrt krumpli és zeller felét beleterítem. Erre teszem a paradicsomos mártást, majd a maradék krumplival és zellerrel befedem. Tetejét reszelt sajttal megszórom és közepesen meleg sütõben 30 perc alatt készre sütöm.


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s