Nyúlpörkölt

2010-01-07

sponsored links


Sokan idegenkednek a nyúlhústól, de mi nagyon szeretjük. Nekem a gyerekkoromat juttatja eszembe, amikor apukám egyik rokona, frissen vágott nyúlból, szabad tûzön, bográcsban készítette el nekünk ezt az ételt.


Hozzávalók
1 egész konyhakész nyúl
2 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 db zöldpaprika
kb. 1/2 dl vörösbor
1 ek zsír
1 gerezd fokhagyma
kb. 1 kg burgonya
só, bors, pirospaprika

Elkészítés

A nyulat lemosom, majd feldarabolom. A megpucolt vöröshagymákat apróra vágom, a paprikát megmosom, és kicsumázom, a burgonyát megpucolom és kockákra vágom. A szalonnát felkockázom, a fokhagymagerezdet megpucolom.
A szalonnakockákat 1 evõkanál zsíron kisütöm, majd a vöröshagymát ezen a szalonnás zsíron üvegesre párolom. A tûzrõl levéve hozzáadom a pirospaprikát és a húst, sózom, borsozom, beledobom a fokhagymát és fedõvel lefedve, lassú tûzön párolom. Közben elpárolgó levét kevés vízzel, késõbb a vörösborral pótlom.

Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadom a felkockázott burgonyát és az egészet készre fõzöm.


Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2010/01/nyul...

sponsored links

Keres?s