Nyolc kéz avagy vacsora a nagybátyánknál

2009-12-13

sponsored links

Vége van, épp most értünk haza.
A nagybátyámnál fõztem ma, elég fura lehetett nekik mert tulajdonképpen saját magukhoz jöttek vendégségbe.
Hét órára jött mindenki én ötkor kezdtem neki a menünek. Elõételnek fetakival, füstölt sajtkrémmel és pirított füstölt sonkakockákkal töltött grill gombákat csináltam. Mellé vajban sütött baguettet.
A fõétel csirkés gombás tejszínes tagliatelle volt sült serrano sonkával.  Sajnálom de már az elején látszott, hogy a tegnap említett banánhabra már nem lenne idõm, így abba bele sem fogtam. Nem egyszerû hat személyre fõzni...
Szóval volt dolgom jócskán azt sem tudtam hova nézzek az egyik lángon pirult a sonka a másikon forrt a víz, a harmadikon a szósz készült a sütõben pedig készültek a baguettek. Kemény volt de egy tíz perces késéssel sikerült nagyjából idõben mindent megcsinálni. A nagybátyám konyhája úgy nézett ki mintha minimum a száz éves háború egyik helyszíne lett volna. Nagyot nézett amikor meglátta, kicsit lefagyott az arcáról a mosoly...:)))
Nade azt kell mondjam, hogy mindent összevetve ízlett nekik a kaja.  Az elõétel talán jobban, mert a tagliatelle a nyitott ablak mellet kihült ( lehetett volna annyi eszem, hogy télen nem rakom az ablak mellé...) de az ízével nem volt bajuk.  Sárának (nagybátyám párja) említettem ezt a blogot, mondta, hogy feliratkozik rá mint rendszeres olvasó.  Ennek nagyon örülök, mert így meglesz az elsõ olvasóm és végre nemcsak magamnak üzenem a bejegyzésekben, hogy majd holnap írok recepteket stb...:)
Szóval jó kis este volt, jól éreztük magunkat, úgyhogy ezt talán be is fogjuk vezetni!
Tehát kedves eddig még nem létezõ olvasóim, ha valaki szeretne receptet...tudjátok, küldök! :)))

Folytats a blogon ... harapnivalo.blogspot.com/2009/12/nyol...

sponsored links

Keres?s