Nem töltött káposzta, ellenben szoptatós étrend
sponsored links
Két év kihagyás egy blogban, nem kérdés, hogy változnak a preferenciák. az ígért töltött káposzta megint elsikkadt.
Ellenben a szoptatós étrend nagyságrendekkel fontosabb lett. Feltúrtam az egész netet, de elvesztem a találatok tengerében.
Egészen pontosan abban, hogy össze-vissza mindent leírtak már, egymásnak ellentétes tanácsok, hogy mit egyen, mit ne egyen a tanácstalan kismama, lehet közte k-betûs és hüvelyes, vagy éppen tiltottak ezek az ételek.
Fontos megjegyzés, hogy kevesebb fûszerrel kell fõzni, az étrend változatos legyen, tápanyagokban, állati és növényi fehérjékben, gabonákban és zöldfélékben gazdag.
No de ezek az általános tanácsok mind megtalálhatók a neten, konkrét étrendet viszont nem találtam, így aztán a nem kevésbé tanácstalan nagyanyó (én) megpróbálta kihámozni a lényeget, és a következõket fõzte eddig:
zöldbabfõzelék
krumplifõzelék
paprikás csirke nokedlivel
sztrapacska
párolt ceruzabab juhtúrós öntettel
spenót
vadas marha zsemlegombóccal
durumtészta juhtúrós mártással
marhahús cukkinimártással, rizzsel
Miután bizonyos gátló tényezõk miatt (munkábajárás, munkaidõ, stb) fõzésre csak hét végén jut idõ, tehát egy hétre fõzünk, alapkövetelmény, hogy fagyasztható ételek legyenek. A fenti listából egyedül a krumplifõzelék lóg ki, de a tapasztalatok szerint két hetente hétfõnként meg lehet enni, nem lesz unalmas.
Alapanyagok:
- tejtermékek a piacról, házi termelõtõl, jóféle vaj, tejföl, juhtúró, és ami szem szájnak ingere,
- húsoknál figyeljünk a minõségre, jó hentes ritka, mint a fehér holló (csarnok, középen menjünk leghátulra, ott kanyar jobbra és Józsi a malackarajon)
- fagyasztott zöldségnek teljesen mindegy, hogy melyik szuperhiper, bárhonnan.
Receptek külön, linkelve...
Megjegyzés:
A receptekhez adagolást, grammokat senki ne várjon tõlem, 13 éves korom óta fõzök, a franc méreget.
(persze ha majd a népes olvasósereg (jelenleg 3 fõ) kiköveteli, akkor megerõszakolom magam, de jaj lesz, mert tudok számítani fehérje, szénhidrát és egyéb paramétereket is...)
Folyt. köv.
(valamikor)
Ellenben a szoptatós étrend nagyságrendekkel fontosabb lett. Feltúrtam az egész netet, de elvesztem a találatok tengerében.
Egészen pontosan abban, hogy össze-vissza mindent leírtak már, egymásnak ellentétes tanácsok, hogy mit egyen, mit ne egyen a tanácstalan kismama, lehet közte k-betûs és hüvelyes, vagy éppen tiltottak ezek az ételek.
Fontos megjegyzés, hogy kevesebb fûszerrel kell fõzni, az étrend változatos legyen, tápanyagokban, állati és növényi fehérjékben, gabonákban és zöldfélékben gazdag.
No de ezek az általános tanácsok mind megtalálhatók a neten, konkrét étrendet viszont nem találtam, így aztán a nem kevésbé tanácstalan nagyanyó (én) megpróbálta kihámozni a lényeget, és a következõket fõzte eddig:
zöldbabfõzelék
krumplifõzelék
paprikás csirke nokedlivel
sztrapacska
párolt ceruzabab juhtúrós öntettel
spenót
vadas marha zsemlegombóccal
durumtészta juhtúrós mártással
marhahús cukkinimártással, rizzsel
Miután bizonyos gátló tényezõk miatt (munkábajárás, munkaidõ, stb) fõzésre csak hét végén jut idõ, tehát egy hétre fõzünk, alapkövetelmény, hogy fagyasztható ételek legyenek. A fenti listából egyedül a krumplifõzelék lóg ki, de a tapasztalatok szerint két hetente hétfõnként meg lehet enni, nem lesz unalmas.
Alapanyagok:
- tejtermékek a piacról, házi termelõtõl, jóféle vaj, tejföl, juhtúró, és ami szem szájnak ingere,
- húsoknál figyeljünk a minõségre, jó hentes ritka, mint a fehér holló (csarnok, középen menjünk leghátulra, ott kanyar jobbra és Józsi a malackarajon)
- fagyasztott zöldségnek teljesen mindegy, hogy melyik szuperhiper, bárhonnan.
Receptek külön, linkelve...
Miért ez az egész? Ezért:
Megjegyzés:
A receptekhez adagolást, grammokat senki ne várjon tõlem, 13 éves korom óta fõzök, a franc méreget.
(persze ha majd a népes olvasósereg (jelenleg 3 fõ) kiköveteli, akkor megerõszakolom magam, de jaj lesz, mert tudok számítani fehérje, szénhidrát és egyéb paramétereket is...)
Folyt. köv.
(valamikor)