Nem kell mindig fõtt sonka.

2008-03-23

sponsored links

Nem jövök izgalomba a füstölt fõtt sonka, torma, fõtt tojás, sárgatúró kompozíciótól. Jó ideje nem érzem az ünnepek a húsvét hangulatát. Ennek ellenére vettem füstölt húst, nem sonkát, egy szép darab angolszalonnát. Minden olyan alapanyagot amit a húsvét megkövetel, kipakoltam a pultra. Eszem ágában nincs tradicionális menüt csinálni belõlük, nagy mester vagyok a rögtönzött ételek elkészítésében.
Lássuk mink van.
Nyers füstölt angolszalonna, tojás, újhagyma, mustár, torma.
Ezek az alapanyagok szinte minden háztartásban fellelhetõk húsvét idején.
Egy perc alatt összeállt a húsvéti leves receptje.

Vajon megdinszteltem a vékony csíkokra vágott újhagymát és füstölt húst, felöntöttem vízzel, ha van húsleves alaplé az még jobb. Felforraltam, sóval, borssal ízesítettem, két tojás sárgáját elkevertem tejszínnel, egy egy teáskanálnyi mustárral és tejszínes tormával, ezzel behabartam a forró levest. Fõzni már nem szabad, mert a tojás összeugrik. Tálaláskor pirított fenyõmagot szórtam a tetejére.


Nagyon kritikus fiamtól is kaptam egy hátbaverést - Tudsz te muter! kiáltással.
A krémes enyhén tormás pikáns lében, gyenge újhagyma és sonka csíkok, ezt ízlelve megjelenik fogunk alatt a pirított fenyõmag karakteres íze, s rögtön elkap a húsvét hangulata.
Egyéb vallásúak, disznóhúst kerülõk készíthetik füstölt pulykából, vagy füstölt lazacból.


                                                                                                                                                             
  
 


Folytats a blogon ... delicious.freeblog.hu/archives/2008/0...

sponsored links

Keres?s