Nektarinsorbet

2009-06-12

sponsored links

Príma nektarint kaptam a piacon, olyan érett volt, hogy még a héját is könnyedén le lehetett húzni, ezért nem is volt szükség arra, hogy leforrázzam. A nézõközönség összezavarása végett sárgabarack kísérettel tálaltam.

 


Hozzávalók:

  • nettó 60 dkg hámozott, magozott nektarin
  • 5 dkg cukor
  • 4 ek Framboise (francia málnapálinka) hiányában finn törpemálna likõr (Lakka cloudberry liqueur), végül is az is málna

Elkészítés:

  1. A gyümölcshúst egy lábasban kis lángon melegítjük a cukorral és 1 dl vízzel addig, amíg a cukor fel nem olvad. Egy éjszakára hûtõbe tesszük.
  2. Másnap az alkohollal együtt leturmixoljuk és fagylaltgépben kifagyasztjuk.

Eredeti recept: Vicki Smallwood. Fagylaltok könyve. Alexandra, 2006., 220. old.


Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/06/12/N...

sponsored links

Keres?s