Narancsos süti

2008-04-12

sponsored links

Ezt a sütit már nagyon régen csináltam elõször, akkor szerettem volna valami olyat készíteni ami nincs teli vajjal, vagy margarinnal és nem túl nehéz. Azóta is imádja a családom, mindig tudnak neki örülni. Bár a zsíradék nem maradhatott ki belõle, az tuti, hogy a süti szintén az "összedobós" kategóriába tartozik, igazán nincs vele macera.

Hozzávalók:

  • 11 ek. liszt (fele lehet rétesliszt)
  • 11 ek. cukor
  • 9 ek. tej
  • 9 ek. étolaj
  • 3 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütõpor
  • néhány csepp rumaroma
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 ek. citromlé
  • 1 egész narancs reszelt héja és leve
  • Citromlikõr (Limoncello)
  • Vaníliakrém (3 dl tej, 2 tojás, 3 ek. liszt, 3 ek. cukor, vaníliarúd közepe)

A hozzávalókat egy tálba tesszük és jól összekeverjük (kivétel a citromlikõr és a vaníliakrém).

Vigyázzunk arra, hogy a narancslé és a sütõpor rögtön akcióba lép, azaz ne keverjük túl, és azonnal tegyük a masszát kivajazott, kilisztezett formába és 175°C-os sütõben süssük kb. fél órát.  A tûpróba itt sem maradhat el.

Ha megsült, kiborítottuk a formából és ki is hûlt, akkor kettévághatjuk, megkenhetjük a vaníliakrémmel, a tetejét pedig citromlikõrbe mártott ecsettel jól kenegessük meg. Ha igazán ünnepire akarjuk csinálni, akkor héhány tejszínhab rózsával is díszíthetjük.

Én most egyszerûre készítettem, mindenféle hacacáré nélkül, a lányok befalták reggelire ;)

  


Folytats a blogon ... destinazioneparadiso.freeblog.hu/arch...

sponsored links

Keres?s