Narancsos ropogós (crisp, tessék lefordítani)

2009-10-11

sponsored links

Még sül, de jó az illata... Igaziból egy shortbread változat, csak narancsos...

Hozzávalók:

  • egy narancs héjja
  • 150g liszt
  • sütõpor
  • 125g vaj (apró kis kockákra vágva)
  • 50g cukor

Elkészítés:

A lisztet és sütõport elkeverjük, hozzákeverjük a cukrot majd a narancshéjjat. Beleszórjuk a vajat, és addig gyúrogatjuk, amíg össze nem áll az egész. Most mogyorónyi labdacsokat formálunk a tésztából, és kb 5 cm-s távolságra egymástól tepsire rakosgatjuk õket. Fogunk egy villát, hideg vizes pohárba mártjuk, majd elnyomjuk a golyókat (minden nyomás után víz), mégpedig, hogy szép rácsos legyen, egyszer vízszintesen, egyszer függõlegesen. Sütõ, 15 perc, 180 fok, szép aranyszínû lesz a végeredmény. És jóillatú.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/10...

sponsored links

Keres?s