Naracsos-mézes kakascombok

2010-03-17

sponsored links


Már jó ideje fagyoskodott a mélyhûtõben két kakascomb. Nem igazán tudtam mit kezdjek velük, Manó azonban már a tányérján szerette volna látni õket. Még recepteket is keresett...:)Végül azonban én találtam meg a mindkettõnknek tetszõt. Chef Viki tette közzé még decemberben ezt a kissé télies ízvilágú étket. Igaz õ csirkecombokból készítette...

Hozzávalók 2 személyre:
- 2 egész kakascomb
- 1.5-2 dl narancslé
- 1 dl fehérbor
- 2 evõkanál méz
- só, bors, rozmaring
- 4-5 dkg vaj
- 1 evõkanál olívaolaj

Elkészítése:
A megmosott húst sóval, borssal és rozmaringgal ízesítem, majd a felhevített vaj és olaj keverékében mindkét oldalát átsütöm.
A frissen facsart narancslevet és bort egy edényben felforralom, majd addig fõzöm amíg kb. a felére nem esik össze. Ekkor adom hozzá a mézet és tovább forralom. Hagyom, hogy kissé sûrûsödjön majd belerakom a combokat úgy hogy mindenhol bevonja õket a finom szaft. Fedõ alatt puhára párolom. Idõként kanalazgattam rá a szaftból, hogy teljes mértékben átjárják az ízek.
Párolt rizzsel tálaltam.


Folytats a blogon ... kibicakonyhaban.blogspot.com/2010/03/...

sponsored links

Keres?s