Mézes-málnás zabpelyhes pogácsa

2010-04-25

sponsored links

Al Pacino és Marlon Brando odabilincseltek ma  éjjel a képernyõ elé, hajnalig hipnotizálva ültem a tv elõtt, és tágra nyílt szemekkel szívtam magamba minden idõk legjobb filmjének minden egyes kockáját. A Keresztapáért bármikor virrasztok! Ennek köszönhetõen már nem kellett kora reggel felkelnem reggelit csinálni. Hahaha. Ha már így alakult, gondoltam kihasználom  a reggeli nyugalmat, és sütöttem egy tepsi mézes-málnás-zabpelyhes pogácsát.



Mézes-málnás zabpelyhes pogácsa

  • 1 kis pohár natúr joghurt (150 g)
  • 12 deka méz
  • 1 egész tojás

A fenti hozzávalókat elkeverem és félreteszem. Közben egy másik tálban összekeverem a száraz hozzavalókat:

  • 20 deka liszt
  • 20 deka zabpehely
  • fél tk só
  • 1 tk sütõpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • egy csipet frissen reszelt szerecsendió vagy fél bio-citrom reszelt héja, ízlés szerint
Továbbá:
  • 20 deka vaj (margarinból 15 deka is elég)
  • 10 deka fagyasztott málna

Amikor ez megvan,durva reszelõn lereszelem a jéghideg vajat és gyorsan elmorzsolom a száraz alkotóelemekkel. Apróra is lehet vagdalni a vajat, de sokkal könnyebben eloszlódik benne, és gyorsabban el is lehet morzsolni, ha reszelve van. Beleöntöm a joghurtos-mézes egyveleget, elkeverem, végül óvatosan beleforgatom a mélyhûtött málnát. A friss málna sajnos nem igazán alkalmas hozzá, mert óhatatlanul összetörik, kár érte. Fagyasztott málnám mindig van itthon, de aszalt meggyel is megsütöttem, avval szintén finom, csak egy kicsit szárazabb. Kanállal 14 darab teniszlabda méretû (na jó, annál valamivel kisebb) gombócot szaggatok a tésztából, a sütõpapíron még kicsit formára igazítom õket, és 180°C fokos sütõben hõlégkeverésnél kb. 25 percig sütöm. Kettévágva vajjal, krémsajttal, de akár egy kanál creme fraiche-el is finom reggeli.

Folytats a blogon ... www.macikonyha.com/2010/04/mezes-maln...

sponsored links

Keres?s