Mézes-mustáros pulyka

2008-09-16

sponsored links

Sajnos elõször ilyet a gyári üveges formában kóstoltuk, ami nagyon ízlett mindkettõnknek, peddig a saját készítésû bizony finomabb és egészségesebb is, legalább tudjuk mi van benne.

Öcsi érdeme ennek az elkészítése, hihetetlen ízléésel adja egymáshoz a hozzávalókat!

Szükséges:

  • 70 dkg pulykacomb filé apróra felkockázva
  • 2 fej kis vöröshagyma
  • 3 e.kanál mustár
  • 3 e. kanál méz
  • 2 e. kanál olíva olaj
  • frissen õrölt bors
  • kb 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl fõzõtejszín
  • fehérbors

Elõször bepácoltuk a húst, 2 evõkanál mustárral, 1 eõkanál mézzekl és az olívaolajjal. picit meg is borsoztuk aztánt ment a hûtõbe 2-3 órára.

Majd felaprítottuk a hagymát és üvegesre sütöttük. hozzáadtuk a megpácolódott húst és felöntöttük a fehérborral, amibõl épp csak annyi kell, hogy ne ragadjon le a hús.

Így fesõ alatt fõzztük jó fél óráig, míg elég sok levet enged.

Ekkor már majdnem a megpuhult a hús is, tettünk még hozzá mustárt, mézet, fehérborsot és egy kevéske sót is.

Ezután felöntöttük tejszínnel és még egy jó negyed órát fõztük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Kóstoltuk, tésztával tálaltuk és jóizûen megettük!
Finom lett nagyon jobb, mint a bolti!

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyha-lakok.blog.hu/2008/09/16/mezes...

sponsored links

Keres?s